0_lezeresarcfiatalitas_elott_utan_3 1anyajegyeltavolitas 2anyajegyeltavolitas 3kezelesek

arcfiatalitas v4

Tetoválás eltávolítás ingyenes próbakezelés!

+36-1-212-4417

tetovalaseltavolitas szetfolytalsoszemh

Szétfolyt tetoválás eltávolítása alsó szemhéjról

tetovalas001

Lézeres tetoválás eltávolítás

tetovalas008

Tetoválás eltávolítás videó

Tetoválás tudnivalók

A tetoválás évezredek óta ismert díszítő eljárás. Azonban fontos lenne jobban meggondolni - valóban szeretnénk-e életünk végéig a tetoválást viselni - mert a tetoválás eltávolítás lényegesen nehezebb, mit az elkészítése.
Változik a divat, a partner neve, az ember gondolkodása kora előrehaladtával, és bizonyos állások betöltésében kizáró ok lehet egy látható helyen levő tetoválás. Nem beszélve arról, hogya tetovált mintákban levő egyes festékek arra érzékeny embernél állandó allergiát is okozhatnak vagy keloidossá válhatnak. Különösen a színesre tetovált mintákat kell jól meggondolni, mert amíg a fekete és sötétkék festék, ha sokszori lézer kezeléssel is, de nyom nélkül eltűnik, a színes, a zöld-piros-fehér-lila, stb színnel készült tetoválások esetén ez egyáltalán nem biztos.

tetovalas002

 Kiinduló állapot a lézeres kezelést megelőzően.
A kitöltött tetoválás minták eltüntetése nehéz, mert sok bennük a festék.
A tömör gépi tetoválás mintát 17 lézeres kezelés után sikerült teljesen eltávolítani.

A lézeres tetoválás eltávolítás lényege

A lézerek elterjedése és fejlődése előtt a megunt minták eltávolítására a plasztikai sebészet adta lehetőség, a kimetszés volt a gyakran választott megoldás. Ez azonban heget hagy maga után, és sokszor nagyobb minták esetén nincs honnan pótolni a kivágott bőrt. Emellett elterjedtek különböző vegyi eljárások, maratások, savazás, égetés, illetve a mintára rátetoválás „bőrszínű” festékkel. Ezek egyike sem adott tökéletesen nyomtalan eredményt, különböző hegek, a minta fehér „negatívja”, sokszor keloidok maradtak a tetoválás helyén. Az igazi megoldást, a sötétkék vagy fekete minták esetén a teljesen nyomtalan eredményt a Q kapcsolt lézerek kifejlesztése eredményezte.


tetovalaseltavolitas12

tetovalaseltavolitas j2

Lézerklinikánkon nagy energiájú, Q kapcsolt Nd_Yag lézerrel végezzük a tetoválások eltávolítását. A lézeres kezelés elve, hogy a Q kapcsolt energia a tetovált mintában levő festékszemcsékben felrobban, és az így felaprított kisebb törmelékszemcséket a fehérvérsejtek egy fajtája, az úgynevezett „faló vagy takarítósejtek” a nyirok keringés útján elszállítják. Mivel ez a folyamat hetekig-hónapokig tart, két lézeres tetoválás eltávolítás között legalább 6 - 8 hetet várni kell.

Tetoválás eltüntetése

Mire számíthatunk a tetoválás eltávolítás során?

Míg a régi, tűvel készített feliratok és tetovált ábrák 4-8, a „modern”, gépi tetoválás minták sajnos ennél lényegesen több, 10-20 lézeres kezelést is igényelhetnek. A szükséges lézeres kezelés száma függ még a tetoválás során használt festék anyagától, mennyiségétől, bőrbeni mélységétől, az egymásra tetovált festékrétegek számától is. A modern, Q-kapcsolt lézeres kezelések után a bőrben nyom nem marad, tehát nem kell attól tartani, hogy a tetovált minta eltávolítása után annak fehér „negatívja” fog látszani, vagy éppen egy, a tetovált mintával azonos heg. Viszont tudomásul kell venni azt, hogy egy teli, gépi tetoválású minta nyomtalan eltávolításához szükséges idő közel két év!!!

Hogyan hat a lézer a tetoválásra és a bőrre?

A Q-kapcsolt, azaz nagy energiájú Nd-Yag lézer fénye a sötét színű festékekhez kapcsolódva fejti ki hatását. De nemcsak a tetovált minta lehet sötét, hanem a bőrben levő melanin mennyisége is döntő a lézeres kezelés eredménye szempontjából. Optimális esetben a bőr fehér, a minta sötét. A lézer energiája csak a festékszemcsék felrobbantását eredményezi, és a környező fehér bőr hőkárososdása és az ezzel járó hegesedési veszély is csekély. Barna , kreol, napbarnított vagy szoláriumizott bőr esetén ez fordítva igaz, a lézer energiája a bőrt is könnyebben károsíthatja,ezért ilyen esetben az alkalmazható lézerteljesítmény is kisebb. . Tehát fontos, hogy a lézeres tetoválás eltávolítás előtt legalább 2-3 hétig ne napozzon ill. szoláriumozzon.

tetovalaseltavolitas67

A lézeres tetoválás eltávolításról - Általános elvek és fontos gondolatok a lézeres kezelés megkezdése előtt

Az első kezelés előtt a tetovált mintát lefényképezzük, csakúgy, mint a kezelések végeztével és kb félidőben. Mivel két lézeres kezelés között legalább 8 hetet célszerű várni, egy- egy tömör, vaskos, festékkel teli minta esetén ez azt jelenti, hogy közel 2 évbe telik, amíg a kívánt nyomtalan állapotot elérhetjük. Ez hosszú idő, és fontos látni közben, hogy hogy halványodik a minta, mert ez erőt ad a kitartáshoz, a cél eléréséhez. Sajnos, pénzért nem lehet időt venni. Hiába szeretné valaki gyors egymásután a lézeres kezeléseket, hogy hamar megszabaduljon az egykor hőn áhított tetoválásától, csak kidobott pénz a páciens részéről. Ugyanis az összetöredezett festékszemcsék eltávolítása hosszú hetekig tart, és eközben hiába az újabb kezelés. Két véletlen eset kapcsán jöttem rá erre: nagyjából hasonló minta volt két páciensnél. Egyikük a lézer gyártója szerinti ajánlásnak megfelelően havonta járt, míg a másik külföldön dolgozott és ezért csak 3 havonta tudott jönni lézeres kezelésre. Kilenc hónappal a kezdés után ugyanolyan halvány volt mindkettő, az is, aki 8x volt és az is, aki 3x. Azóta mindenkinek - aki sürgetni szeretné a lézeres tetoválás eltávolító kezeléseket - megmutatom ezeket a képeket az ingyenes konzultáció során , hogy nem érdemes a kezeléseket siettetni, sokszor és feleslegesen fizetni.

A tetoválás eltávolítása

A kezelést megelőzően kb 10-15 percig, és a kezelés alatt is folyamatosan a bőrt hideg levegőfúvóval hűtjük. Ez egyrészt érzéstelenít, másrészt a – főleg barna bőrűeknél fellépő - kellemetlen, napégéshez hasonló érzést is csökkenti. Javasolt aznap otthon is még néhányszor 10-20 percig a bőr jegelése és krémezése. A lézerezett bőr a kezelés utáni napokban nem szép, hasonló ahhoz, mintha leégett volna vagy beütötte volna magát. Fehér bőrű páciensek esetén ezek az átmeneti tünetek alig jelentkeznek.
Maga a lézeres kezelés gyors, egy tenyérnyi minta kb 5 percig tart, és jól lehűtött bőr mellett nem fájdalmas. A kezelt területet nem kell bekötni, nem sebesedik ki, víz érheti bármikor. A festékszemcséket a fehérvérsejtek egy típusa, a „falósejtek” a következő hetekben a keringéssel eltakarítják.

 

* * * *

Lézeres tetoválás eltávolítás árak 2016: 1000 Ft/cm2-től

 

Segíthetünk? +36-1-212-4417

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Kapcsolat

 

Tel: +36 1 212 4417 (munkanap 8-16)
Website: www.lanyi.hu
Rendelési idő:

Kedden: 9-12 és 17-19 óráig
Csütörtökön: 17-19 óráig
Cím: 1012 Budapest,
Várfok utca 14. I. em . 11.
Tel: +36 1 213 6391